Diiva – Good Mind’s O’ Happy Hobby

082014syntynyt 13.2.2013

Diivan terveys on tutkittu seuraavasti:
– lonkat A/A
– kyynärät 0/1
– selän spondyloosi: SP0 (puhdas)
– välimuotoinen lanneristinikama LTV0
– hampaat: puuttuu 1xP1
– MyDog DNA: kaikissa tutkimuksen sairauksissa tuloksena ”normaali” (ei kantaja, ei sairas)

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI19276/13&R=315

Diiva on erittäin iloinen ja avoin broholmer, meidän ”hössö” ja ”Hulda huoleton”. Diiva on kasvanut Namun kurin alla, joten turvautuu hyvin paljon päätöksissään Namuun. Hmm. kuinkakohan paljon tuo pihakoiran malli on vaikuttanut luonteen kehitykseen… Uhmaa Diivalla ei ole koskaan ollut, vaan se on hyvin myötäilevä ihmisten tahtoon. Diiva on, kuten broholmerit yleensä, varsin tottelevainen ilman suurempia koulutuksia. Hihnakävely ei luonnistu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta siitä omistaja voi syyttää vain ja ainoastaan itseään – helppo oma piha jossa juoksuttaa.

Näyttelyissä Diiva on pärjännyt erinomaisesti ja onkin saavuttanut jo nuorella iällä muotovaliotitteleitä: EEJCH, LTJCH, LVJCH = BALTJCH, FIMVA, EECH ja sitten suomennettuna: Viron, Liettuan ja Latvian juniormuotovalio = Baltian juoniormuotovalio, Suomen ja Viron muotovalio.

MH-luonnekuvauksen Diiva suoritti ollessaan 18kk. Siinä onnistuttiin säikyttelemään melkosen hyvin, mutta jokaisesta osiosta Diiva palautui nopeasti ja meni tutkimaan, että mikä ihme sen säikähdyksen aiheutti. Pelkoja ei siis jäänyt. Tuomarin loppukommentissa todettiin, että ”Jos teidän pihalla on jotain epämääräistä tai outoa, tämä koira varmasti sen ilmoittaa”.