Broholmer

WP_20150222_022Broholmer on lempeä jättiläinen, joka ei itsekään ymmärrä kokoaan. Mielellään broholmer kampeaa syliin halailemaan ja läheisyyttä hakemaan.

  • uros: säkä n.75cm, paino 50-70kg
  • narttu: säkä n.70cm, paino 40-60kg

Broholmerin kotimaa on Tanska, se on yksi Tanskan kansallisroduista. Rotua on käytetty keskiajalla hirvieläinten metsästyksessä ja myöhemmin pääasiassa isojen tilojen ja kartanoiden vahteina. Nykyään broholmer on pääasiassa seurakoira, jolta löytyy vahtiviettiä, muttei juurikaan riistaviettiä.

Rodun luonteeseen kuuluu varauksellisuus ja yleensä broholmer ottaa yhden ihmisen omakseen eikä varsinkaan aikuinen broholmer välttämättä juurikaan välitä vieraista ihmisistä. Muiden koirien kanssa broholmerit tulevat hyvin toimeen.

Broholmer on hyvin rauhallinen ja helposti opetettava koira. Se sopii moneen harrastukseen, mutta ei vaadi jatkuvaa aktiivista tekemistä sopien siitä syystä myös kotikoiraksi.

Meidän harrastuksiin on kuuluneet näyttelyt, uintia (uimalassa) ja mejää (verijälkeä). Suunnitelmissa on aloittaa myös vetoharrastus. Näiden lisäksi broholmereita löytyy ainakin kaverikoiratoiminnasta ja tokosta.

Broholminkoiran rotumääritelmä